Tags

Howto (51) Free Software (35) Powershell (33) Windows Server (23) AD (16) Hyper-V (16) Exchange (13) Office (13) Group Policy (10) Windows Server 2012 (9) Scripts (7) Symantec BE (5) Windows 8 (5) Cisco (4) TMG (4) Terminal Server (4) Cluster (3) HP (3) RDS (3) UAG (3) Citrix (2) DC (2) DNS (2) IE10 (2) OpenID (2) PKI (2) SCVMM (2) Windows Live (2) iLO (2) Backup (1) DPM (1) Fileserver (1) IE (1) SQL; DPM (1) Security (1) Sharepoint (1) Switch (1) VMWare (1) Veeam (1)
Posts tonen met het label Office. Alle posts tonen
Posts tonen met het label Office. Alle posts tonen

maandag 14 oktober 2013

Outlook melding: "Deze bewerking is geannuleerd vanwege systeembeperkingen" bij aanklikken van een link

In Outlook 2010 kreeg ik de elke keer bij het aanklikken van een link, de melding:  “Deze bewerking is geannuleerd vanwege systeembeperkingen”.
 
Zie:
 
 
Tevens gaf Internet Explorer bij het opstarten de melding of deze als standaard ingesteld moest worden.
 
Het instellen van IE als standaardbrowser in IE zelf loste het probleem niet op.
 
 
Ook het uitvoeren van de fix op onderstaand blog, loste het probleem niet op:
 
 
De oplossing was eigenlijk nog eenvoudiger.
In het configuratiescherm onder standaardprogramma’s bij “Programmatoegang en standaardprogramma’s instellen” moet je Internet Explorer als standaardwebbrowser instellen:
 
 
 

dinsdag 10 september 2013

Excel kolommen zijn cijfers ipv letters

Dit is aan te passen door bij “Opties voor Excel” naar “Formules” te gaan en daar het “Verwijzingstype R1K1” vinkje weghalen.
 

vrijdag 28 juni 2013

Genereer een random wachtwoord van een variabele lengte in Excel

Om een random wachtwoord te genereren van een variabele lengte die voldoet aan de complexiteitsregels heb ik de string in Excel uitgevoerd:
 
=LINKS(TEKEN(ASELECTTUSSEN(65;90))&ASELECTTUSSEN(1;9)&ASELECTTUSSEN(1;9)&TEKEN(ASELECTTUSSEN(97;122))&TEKEN(ASELECTTUSSEN(97;122))&TEKEN(ASELECTTUSSEN(65;90))&TEKEN(ASELECTTUSSEN(97;122))&ASELECTTUSSEN(1;9)&TEKEN(ASELECTTUSSEN(65;90))&ASELECTTUSSEN(1;9)&TEKEN(ASELECTTUSSEN(97;122))&TEKEN(ASELECTTUSSEN(65;90));ASELECTTUSSEN(9;12))
 
  • LINKS(ASELECTTUSSEN(7;9)) zorgt ervoor dat het wachtwoord uit 9, 10, 11 of 12 karakters bestaat
  • TEKEN(ASELECTTUSSEN(65;90)) zorgt ervoor dat er een random Hoofdletter gekozen wordt
  • TEKEN(ASELECTTUSSEN(97;122)) zorgt ervoor dat er een random kleine letter gekozen wordt
  • ASELECTTUSSEN(1;9) zorgt ervoor dat er een random cijfer gekozen wordt


Door 4 keer een kleine- een hoofdletter en een cijfer te genereren en het wachtwoord minimaal 9 karakters te maken zorg je ervoor dat er altijd een kleine letter een hoofdletter en een cijfer in het wachtwoord voorkomt.

Hierdoor voldoet deze meteen aan de complexiteitsregels.

Microsoft Excel 2010 function translations English - Dutch

Laatst had ik een complexe string gevonden op Internet om random wachtwoorden te genereren in Excel.
Nu was dit een “Engels” talige string. Gelukkig kon ik deze vertalen aan de hand van een tabel:

dinsdag 31 juli 2012

Verwijderde items herstellen in Outlook

Afhankelijk van de Exchange server instellingen kun je items die je in Outlook hebt verwijderd toch terughalen:

How To Recover Deleted Items In Outlook Client Or Outlook Web Access

When you delete items (e-mail messages, contacts, calendar, tasks, etc.) from your mailbox, they are first transferred to the Deleted Items folder of that mailbox.
You can also remove items from the Deleted Items folder either manually or automatically.
  • In Outlook, automatic deletion is set in the Empty the Deleted Items folder upon exiting option in Tools > Options > Other > General.
    • Outlook 2010: File > Options > Advanced

  • In OWA, automatic deletion is set in the Empty the Deleted Items folder on logoff option in Options > Delete Items.
    • OWA 2010: Options > Settings > Mail
After an item has been removed from the Deleted Items folder, it can still be recovered if the Exchange Server has been configured to retain deleted items. This provides a measure of protection in case of accidental deletion. By default, permanently deleted items will be held on the server for 14 days on Exchange 2007/2010 accounts and for 7 days on Exchange 2003 accounts. If you own a Dedicated Exchange account, you can change this setting by changing the value for the Keep deleted items for (days) option in HostPilot® Control Panel on the MS Exchange Server > Mailboxes > Storage Management page.
During this retention period, you can either restore or purge deleted items in Outlook or OWA.

Outlook 2010:
  • To restore or purge items deleted from a folder that contains mail items, including the Deleted Items folder, select the folder, then choose the Folder tab on the Ribbon and click Recover Deleted Items.


    Select the items and click either Recover or Purge icons.

  • When you are viewing a non-mail item folder (Calendar, Contacts, etc.), the Recover Deleted Items icon is no longer available. Follow these steps to enable it:
    1. Click the File tab on the Ribbon, then click the Options button.
    2. Select Customize Ribbon in the left pane of the Outlook Options window.
    3. On the right-hand side, in the Customize the Ribbon list, select the Folder main tab.
    4. Click the New Group button. You can rename it after it is created.

    5. Make sure that the newly created group is selected. In Choose commands from, select All Commands.
    6. Scroll down and select the Recover Deleted Items option, then click the Add >> button to add this option to your newly created custom group.

    7. Click OK in the Outlook Options window.

    8. You will now see your new group and the Recover Deleted Items icon in the Folder tab on all folders. If you click the button, you will see that you have access to any purged/shift-deleted items from that folder. 

vrijdag 13 april 2012

Outlook (iig versie 2003) start niet (of alleen in veilige modus) op

Try starting Outlook once with the /safe command line switch for example from the Start > Run > type

"c:\Program Files\Microsoft Office\Office\Outlook.exe" /safe

If Outlook starts this way then the most common causes for the locking up are:

1. Corrupt messages in your Inbox.
2. Corrupt or damaged Toolbar.
3. Damaged view.
4. Add-in causing the error.

Resolution
For No.1 remove the first or last message in your Inbox depending on how you sort the Inbox.

If it is No 2 then renaming outcmd.dat (with Outlook closed) should clear the toolbars,
search your hard drive for a file called outcmd.dat and rename it to outcmd.bak then start Outlook
(if this doesn't cure your problem then you can rename the file back to outcmd.dat and regain any customization of the Toolbars).


For No. 3 the running the /cleanviews command line switch will reset all views to default for example from the Start > Run > type

"c:\Program Files\Microsoft Office\Office\Outlook.exe" /cleanviews

For No. 4 go to Tools > Options > Other > Advanced Options > Add-ins and uncheck all the add-ins.
Close and restart Outlook, then add the add-ins one by one (closing and restarting Outlook each time) until you get to the problematic add-in.
Depending on the add-in you may be able to remove it completely via Add/Remove Programs in Control Panel and then re-install a fresh copy.
If after a re-install you are still getting problems with the add-in then uninstall it again close Outlook do a search for a file called extend.dat and rename it to extend.old and repeat the installation of the add-in.

dinsdag 6 maart 2012

Outlook 2010 lettertype wijzigen dmv GPO

How to change fonttype/color/size through Group Policy:

Stappen:

1.     Wijzig eerst de lettertype (en kleur) van je eigen Outlook

2.     Open Groepsbeleidsbeheer (Group Policy Management) vanaf je lokale werkplek (installatie van RSAT nodig)

3.     Maak een nieuwe GPO aan en voeg hier mbv wizard een aantal registry keys aan toe
·         Lettertype en kleur worden in binary formaat in het register opgeslagen onder de sleutel:
o    HKCU\Software\Microsoft\Office\14.0\Common\MailSettings


·         Voeg deze mbv de registry wizzard aan de GPO toe:

Browse naar de juiste sleutels en selecteer de keys die je nodig hebt:

Klik op voltooien en je zult zien dat de keys worden bijgewerkt:



woensdag 4 januari 2012

Office365 MoveRequests opschonen

Om een mailbox na een (mislukte) move actie opnieuw te moven, moet je eerst de Move Request eerst verwijderen.
Je kunt dit doen via de GUI of via Powershell:



Het Powershell commando om alle mislukte moveacties te verwijderen is:

Get-MoveRequest -MoveStatus Failed | Remove-MoveRequest

maandag 2 januari 2012

Outlook performance

Indien je gebruik maakt van een Outlook/Exchange omgeving, dien je om de performance te waarborgen rekening te houden met het aantal items in een folder.

Veel hangt af van je Exchange omgeving, echter kun je de volgende vuistregels aanhouden:
  • Zorg dat er niet meer dan 3 a 5 duizend items in één folder staan.
    • De kalender en deleted items zijn ook gewoon een folder.
  • Je kunt meerdere subfolders aanmaken als je meer items wilt opslaan, echter zorg dat je niet meer dan 3 folders diep gaat.
Zie ook: http://support.microsoft.com/kb/905803

donderdag 15 december 2011

Verplaats Mailbox van Exchange lokaal naar Office365

Verbinding maken met de Remote Powershell

Connect Windows PowerShell to the Cloud-based service

$LiveCred = Get-Credential

$Session = New-PSSession -ConfigurationName Microsoft.Exchange -ConnectionUri https://ps.outlook.com/powershell/ -Credential $LiveCred -Authentication Basic –AllowRedirection

Import-PSSession $Session


Disconnect Windows PowerShell from the Cloud-based service

Als je klaar bent met de acties in de Remote Powershell kun je de sessie met het volgende commando beëindigen

Remove-PSSession $Session

Important If you close the Windows PowerShell window without disconnecting from the server-side session, your connection will remain open for 15 minutes. Your account can only have three connections to the server-side session at one time.


Plaats lokale credentials in een variabele

$RemoteCredential = Get-Credential

Verplaats de mailbox naar de cloud

New-MoveRequest -Identity "gebruiker@domein.nl" -Remote -RemoteHostName 'mail.domein.nl' -RemoteCredential $RemoteCredential -TargetDeliveryDomain 'service.domein.nl'

De status van de move actie kun je bekijken met:

Get-MoveRequest

Om meerdere mailboxen te verplaatsen kun je gebruik maken van onderstaand script:

Import-CSV movemb1.txt | ForEach {New-MoveRequest -Identity $_.UserPrincipalName -Remote -RemoteHostName 'mail.domein.nl' -RemoteCredential $RemoteCredential -TargetDeliveryDomain 'service.domein.nl'}

In het bestand movemb1.txt staan de identities. De eerste regel in het bestand is “UserPrincipalName”

ß snippet à

UserPrincipalName
gebruikera@domein.nl
gebruikerb@domein.nl
gebruikerc@domein.nl
gebruikerd@domein.nl
gebruikerd@domein.nl
etc..

ß snippet à

De status van de move actie kun je bekijken met:

Get-MoveRequest –MoveStatus InProgress

Om Requests te verwijderen kun je onderstaand gebruiken:

Remove-MoveRequest

woensdag 26 oktober 2011

Visio stencils

Het kan zijn dat de standaard bij Visio meegeleverde shapes niet afdoende zijn om een goede  netwerktekening te maken van je omgeving.

Je kunt echter extra stencils downloaden en deze plaatsen in de map:

"C:\Users\username\Documents\Mijn shapes"

Hierdoor krijg je extra shapes tot je beschikking.

Een mooie verzameling van extra shapes kun je downloaden van:

http://www.jonathancusson.com/visio-stencils/

update:
Toen ik een visio tekening wilde maken van een nieuw Active Directory ontwerp viel het mij op dat er geen fatsoenlijke stencils hiervoor beschikbaar zijn.

Nu herinner ik mij een programma van Microsoft dat het netwerk kan afscannen en de AD in Visio kan weergeven en dat deze wellicht een stencil zou mee installeren om deze daarvoor te gebruiken.

De installatie van de ADTD is in onderstaande directory:

"C:\Program Files\Microsoft Active Directory Topology Diagrammer"

Daarin staat inderdaad een "Active Directory.vss". Precies wat ik nodig had :).

Je kunt Microsoft Active Directory Topology Diagrammer downloaden van:

http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?DisplayLang=en&id=13380

Extra stencils:

http://www.visiocafe.com

http://www.cisco.com/en/US/products/hw/prod_cat_visios.html

http://nag.ru/projects/visio

dinsdag 4 oktober 2011

Openen van Excel bestanden over het netwerk gaat langzaam of helemaal niet

Het openen van Excel bestanden over het netwerk duurt erg lang of gaat zelfs helemaal niet.
Het probleem ontstond na de installatie van (critical-update) Microsoft Office File Validation Add-In

Zie: http://support.microsoft.com/kb/2501584

Microsoft geeft een aantal oplossingen voor dit probleem: http://support.microsoft.com/kb/2570623

Ik heb gekozen om een registry key via een GPO toe te voegen:

REG ADD HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Office\11.0\Excel\Security\FileValidation /v EnableOnLoad /t REG_DWORD /f

Zie onderstaand screenshot:

vrijdag 23 september 2011

Office 2010 (Word/Excel) poor performance after switching to a new fileserver

Problem:

We encountered poor performance of our Office 2010 applications after moving to a new fileserver.

After some troubleshooting with Sysinternals Process Monitor we found out that the problem was that MS Word tried to create a AutoRecover document on the old fileserver.

So we dug into the registry and found the key that was causing the problem.
(HKCU\Software\Microsoft\Office\14.0\word\Resiliency\DocumentRecovery\something)



Solution:

Deleting the registry key is the solution!

To solve this problem for our users we created a batchfile and put that in a GPO.

Below the batchfile we used:

REG DELETE HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\word\Resiliency\DocumentRecovery /f
REG DELETE HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\excel\Resiliency\DocumentRecovery /f
REG DELETE HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\powerpoint\Resiliency\DocumentRecovery /f